Run fest na Alpinke priniesol aj netradičné bežecké disciplíny

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 16:02 • 2 min
Run fest na Alpinke priniesol aj netradičné bežecké disciplíny

KOŠICE - Košická Alpinka dnes patrí priaznivcom bežeckého športu, ale aj rodinám s deťmi, ktorých sem prilákal 1. ročník festivalu s názvom Saguaro Run Fest. Jeho program pozostáva z tradičných, ako aj menej obvyklých pretekov v behu na rôznu vzdialenosť.

slovakia

left justify in out

Dnešný run fest na Alpinke odštartoval dopoludnia behom detí do 12 rokov. Ďalším v poradí bol "funny" pretek - beh rodičov s deťmi v kočíku, ktorý bude pre svoje prvenstvo zapísaný v Slovenskej knihe rekordov. Na trať dlhú 3,5 kilometra sa vydali so svojimi ratolesťami mamy, ako aj otcovia. Najmladším "pretekárom" v kočíku bol iba 10-mesačný Matej z Košíc.
      

Miloš Zágoršek z organizačného tímu podujatia TASR informoval, že netradičnú bežeckú disciplínu vystriedal detský orientačný beh. Na programe dňa bol neskôr opätovne pomerne neobvyklý beh naboso, ktorý sa bežal na trase dlhej šesť kilometrov po asfaltovom povrchu. Tímovou disciplínou podujatia bola štafeta štvorčlenných družstiev. "Vyvrcholením dnešného programu bude hlavný beh na päť a 10-kilometrovej trati so začiatkom o 17.00 h," doplnil Zágoršek s tým, že okrem hojnej účasti verejnosti je pozitívom nedeľného run festu na Alpinke aj vydarené slnečné počasie.
      

Generálny partner spomínaného podujatia spoločnosť Lidl Slovenská republika zabezpečí vysadenie jedného stromu za každého zaregistrovaného bežca. Vysádzať ich budú konkrétne Mestské lesy v Košiciach. "Zatiaľ nepoznáme konečné počty bežcov, ale už teraz vieme, že pôjde o stovky stromov," uzavrel Zágoršek.
      

Podujatie podobné tomu dnešnému sa uskutoční v nedeľu 22. júna aj v Bratislave. V tomto prípade pôjde už o druhý ročník Saguaro Run Festu v hlavnom meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona