Rumunský tréner Piturca dostal podmienku

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 16:04 • 2 min
Rumunský tréner Piturca dostal podmienku

BUKUREŠŤ - Trénera rumunskej futbalovej reprezentácie Victora Piturcu odsúdili na rok odňatia slobody podmienečne za to, že napomáhal majiteľovi Steauy Bukurešť Georgeovi "Gigimu" Becalimu pri korupcii.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd v Bukurešti ho uznal vinným z účasti na prípade "Kufor", ktorý odhalil národný Antikorupčný úrad (DNA) v roku 2008, keď v reštaurácii v Kluži zadržal štyri osoby s hotovosťou 1,7 milióna eur. Peniaze mali podľa DNA slúžiť na podplatenie hráčov a funkcionárov klubu Universitatea Kluž, aby získali minimálne bod v stretnutí s CFR Kluž, ktorý vtedy bojoval s Becaliho Steauou o titul. CFR vyhral 1:0 a vyhral súťaž o jeden bod pred bukureštským tímom.

Piturca sa v roku 2011 druhý raz vrátil na lavičku národného tímu. Počas svojej kariéry už štyrikrát trénoval Steauu Bukurešť.

V máji súd poslal majiteľa Steauy a bývalého europoslanca Becaliho na dva roky do väzenia za podvod spočívajúci vo výmene štátnych pozemkov. Spolu s ním pôjde za mreže aj exminister obrany Victor Babiuc. Odsúdení mali podľa zistení vyšetrovacích orgánov štát pripraviť o viac ako 800-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies