Rumunský tenista dostal doživotný dištanc za ovplyvňovanie zápasu

NETKY.SK • 11 Január 2017, 10:56 • 2 min
Rumunský tenista dostal doživotný dištanc za ovplyvňovanie zápasu

LONDÝN - Rumunský tenista Alexandru-Daniel Carpen dostal doživotný dištanc za ovplyvňovanie výsledku zápasu. Podľa Jednotky pre tenisovú integritu (TIU) sa Carpen priznal, že v roku 2013 chcel podplatiť iného hráča.

slovakia

left justify in out

Rumun sa v singlovom rebríčku ATP Entry nikdy nedostal do prvej tisícky. Jeho maximom bolo 1088. miesto z roku 2007. Vo štvorhre bol Carpen pred dvoma rokmi 274. deblistom sveta. 

 

Ďalším tenistom s dištancom je finalista dvojhry juniorov z melbournských grandslamových Australian Open 2006 Nick Lindahl, ktorý  si pre úmyselné ovplyvnenie výsledku zápasu sedem rokov nezahrá tenis na žiadnej súťaži.

 

Trest mu vymeral Útvar tenisovej integrity (TIU). Švédsky rodák mal už aj opletačky s políciou, v apríli dostal od súdu v Burwoode v austrálskom Sydney za korupčné správanie a marenie vyšetrovania pokutu 1000 AUD a rok nesmie porušiť pravidlá dobrého správania, inak jeho trest prehodnotia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies