Rumunský premiér Ponta zažil na základni v Kandaháre poplach

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 15:32 • 2 min
Rumunský premiér Ponta zažil na základni v Kandaháre poplach

BUKUREŠŤ - Poplach kvôli raketovému útoku vyhlásili dnes na základni Severoatlantickej aliancie (NATO) v Kandaháre v čase, keď sa na nej zdržiaval rumunský premiér Victor Ponta, informovala tlačová agentúra Agerpres.

slovakia

left justify in out

Predseda rumunskej vlády v spoločnosti vicepremiéra Gabriela Opreu a ministra obrany Mirceu Dusu navštívil dnes krajanov-vojakov pôsobiacich v stredoázijskej republike.
      

Poplach zastihol hostí z Bukurešti počas spoločného obedu s príslušníkmi rumunského armádneho kontingentu. Po 20 minútach mohli vládni činitelia pokračovať v programe návštevy.
      

Na slávnosti, ktorá sa konala pri príležitosti oficiálneho začiatku sťahovania rumunských vojakov z Afganistanu, Victor Ponta zdôraznil, že jeho krajina je v dôsledku obetí, prinášaných účasťou v zahraničných misiách, bezpečnejšia a súčasne aj - spojencami z aliancie - rešpektovanejšia krajina.
      

Victor Ponta sa poklonil pamiatke 21 padlých rumunských vojakov a položil veniec k ich pamätníku.
      

Rumunsko sa podieľa na vojenských operáciách v Afganistane 12 rokov. V súčasnosti tam má 2000 vojakov, na základe dohody so spojencami z NATO ich v nasledujúcich mesiacoch začne sťahovať. Následne zostanú v Afganistane asi dve stovky mužov, ktorí sa budú spolupodieľať na výcviku príslušníkov tamojšej armády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies