Rumunský premiér Ponta priznal porážku v prezidentských voľbách

NETKY.SK • 17 November 2014, 06:48 • 2 min
Rumunský premiér Ponta priznal porážku v prezidentských voľbách

BUKUREŠŤ - Rumunský socialistický premiér Victor Ponta priznal porážku v dnešnom druhom kole prezidentských volieb. Zdôraznil však, že nemá v úmysle odísť z postu predsedu vlády.

slovakia

left justify in out

Ponta priznal porážku ešte pred zverejnením výsledkov hlasovania. Odhady zverejnené po zatvorení volebných miestností pritom avizovali veľmi tesný súboj oboch kandidátov: nad Pontom podľa exit pollov zvíťazil predstaviteľ liberálnej opozície, Klaus Iohannis, a to maximálne o zhruba 1,5 percenta. 
      

Iohannis sa po zverejnení odhadov označil za víťaza prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook: "Zvíťazili sme. Vybojovali sme späť našu krajinu". Predvolebné prieskumy predpovedali pohodlný triumf Pontu, ktorý v prvom kole z 2. novembra s vyše 10-percetným náskokom porazil Iohannisa, pôvodom Nemca zo Sedmohradska a dlhoročného starostu mesta Sibiu. Prvé oficiálne výsledky volieb budú zverejnené až po polnoci. 
      

"Zatelefonoval som pánovi Iohannisovi a zablahoželal som mu," povedal Ponta novinárom krátko po zverejnení exit pollov. Zároveň ale vyhlásil, že mieni vládnuť ako premiér až do parlamentných volieb v roku 2016.
      

"Odmietam akékoľvek fámy o tom, že sa chystám odstúpiť, ak ma o takýto krok nepožiadajú moji kolegovia. Nemám žiaden dôvod rezignovať," povedal Ponta. 
      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies