Rumunský premiér podozrivý z korupcie odstúpil z čela vládnej strany

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 22:41 • 2 min
Rumunský premiér podozrivý z korupcie odstúpil z čela vládnej strany

BUKUREŠŤ - Rumunský premiér Victor Ponta, ktorého vyšetrujú pre podozrenia z korupcie, sa vzdal funkcie predsedu vládnej sociálnodemokratickej strany. Oznámil to dnes samotný premiér, ktorého citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ponta na svojom facebookovom účte napísal, že sa vzdáva vedúcej straníckej funkcie, aby mohol dokázať svoju nevinu. Už v pondelok má predstúpiť pred vyšetrovateľov protikorupčnej prokuratúry.

 

Rumunská prokuratúra 5. júna oznámila, že 42-ročný Ponta je podozrivý z konfliktu záujmov, prania špinavých peňazí a vyhýbania sa plateniu daní. Obvinenia sa týkajú obdobia, keď v rokoch 2007-2008 pôsobil v právnickej profesii.

 

Premiér akúkoľvek vinu popiera. Prezident Klaus Iohannis ho vyzval, aby odstúpil z kresla predsedu vlády, ale Ponta to odmietol.

 

Šéf rumunského kabinetu sa tento týždeň vrátil do vlasti po troch týždňoch strávených v Turecku, kde podstúpil operáciu kolena. Plnenia svojich povinností sa opäť ujal vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies