Rumunský Petrom sleduje s napätím zbližovanie OMV a Gazpromu

NETKY.SK • 9 Január 2016, 16:20 • 2 min
Rumunský Petrom sleduje s napätím zbližovanie OMV a Gazpromu

VIEDEŇ/BUKUREŠŤ/MOSKVA - Rumunsko chce podľa vyjadrenia ministra energetiky Victora Grigorescua realizovať zamýšľanú výmenu akciových podielov medzi rakúskym ropným gigantom OMV a ruským Gazpromom veľmi dôsledne.

slovakia

left justify in out

Agentúra APA sa odvoláva na piatkovú (8.1.) správu rumunskej tlačovej agentúry Agerpress.

 

V Rumunsku patrí OMV v ropnom podniku OMV Petrom podiel 51 %.

 

O plánoch OMV s výmenou podielov s Gazpromom sa rozchýrilo, že rafinérie vo Schwechate a v bavorskom Burghausene am Inn sa vyčlenia do samostatných organizačných jednotiek, čím by sa vytvoril priestor pre vstup Gazpromu do OMV a opačne.

 

V Rumunsku však panuje určitá nervozita v súvislosti s plánmi oboch firiem. Grigorescu povedal, že príslušné úrady v krajine sú v rámci ochrany národných záujmov v stálom dialógu so všetkými strategickými podnikmi, ktoré patria do energetického sektoru. OMV Petrom je vraj podľa ministra úspešným podnikom, ktorý tento rok dosiahne v Rumunsku dôležité ciele. Petrom ťaží ropu z domácich ropných polí a v Kazachstane.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona