Rumunský parlament schválil zákaz fajčenia vo verejných priestoroch

NETKY.SK • 15 December 2015, 19:00 • 2 min
Rumunský parlament schválil zákaz fajčenia vo verejných priestoroch

BUKUREŠŤ - Rumunskí poslanci schválili dnes zákaz fajčenia vo verejných priestoroch.

slovakia

left justify in out

Rumunsko sa tak stalo jednou z posledných členských krajín Európskej únie, ktorá prijala takéto opatrenie. Informovala o tom agentúra AP.

 

Zákaz fajčenia bude platiť v krytých verejných priestoroch, na pracoviskách a tiež tam, kde sa hrajú deti. Za zákaz fajčenia hlasovalo 164 poslancov rumunského parlamentu, proti bolo 20 zákonodarcov a ďalších 26 sa hlasovania zdržalo.

 

Podľa poslanca a člena rumunskej Národnej liberálnej strany (PNL) Horia Cristiana fajčí približne 28 percent Rumunov. Cristian dodal, že nastal čas, aby sa aj Rumunsko stalo "jednou z krajín, ktoré drasticky obmedzili fajčenie na verejných miestach".

 

Fajčenie bude aj naďalej povolené osobám zadržiavaným v prísne strážených väzniciach. Pre fajčiarov budú tiež zriadené špeciálne miestnosti na letiskách. Podniky, ktoré by nový zákon nerešpektovali, budú môcť rumunské úrady zatvoriť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies