Rumunský parlament odhlasoval začatie stíhania exministerky Udreovej

NETKY.SK • 28 Október 2015, 18:32 • 2 min
Rumunský parlament odhlasoval začatie stíhania exministerky Udreovej

BUKUREŠŤ - Rumunský parlament dnes schválil trestné stíhanie bývalej ministerky cestovného ruchu Eleny Udreovej, ktorej zatknutie sa snaží dosiahnuť prokuratúra na základe obvinení z podplácania a prania špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

Poslanci parlamentu dnes 193 hlasmi za k 106 proti odsúhlasili stíhanie Udreovej, ktorá kedysi patrila k najvplyvnejším politikom krajiny.

 

Udreová zastávala funkciu ministerky cestovného a regionálneho rozvoja v rokoch 2008-2012. Podľa prokuratúry je bývalá politička podozrivá aj z prijatia 3,43 milióna eur v roku 2012 od podnikateľa v energetickom priemysle výmenou za protislužbu.

 

Mala sa tiež dopustiť nepravdivých vyhlásení, ovplyvňovania pokútneho obchodu a zneužívania svojej funkcie. Udreová všetky obvinenia poprela, pričom vyjadrila názor, že prokurátori nevhodne zasahujú do politiky a poškodzujú tak obraz Rumunska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies