Rumunský minister vnútra: Nevedel som o smrti policajta vo svojej kolóne

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:12 • 2 min
Rumunský minister vnútra: Nevedel som o smrti policajta vo svojej kolóne

BUKUREŠŤ - Rumunský minister vnútra Gabriel Oprea, ktorý sa dnes prvýkrát vyjadril k minulotýždňovému úmrtiu policajta vo svojej kolóne vozidiel, uviedol, že nevedel o jeho smrteľnej nehode.

slovakia

left justify in out

V nedeľu protestovali proti ministrovi vnútra Opreovi stovky ľudí, pričom tento prípad vyvolal všeobecný hnev rumunskej verejnosti, píše agentúra AP. V sobotu protestovalo aj približne 300 motorkárov, ktorí sa previezli metropolou Bukurešť a niesli so sebou portrét zosnulého policajta.


Policajt Bogdan Gigina zomrel po tom, čo 20. októbra narazil motorkou na jamu v ceste. Gigina bol súčasťou kolóny, ktorá ministrovi vnútra spriechodňovala trasu ulicami Bukurešti.


Oprea dnes uviedol, že jeho kolóna sa v ten večer zastavila, ale nepoznal dôvod. Policajný príslušník potom nariadil vozidlám, aby sa opäť pohli. Oprea trvá na tom, že využitím kolóny neporušil zákony, ale nevysvetlil presne, prečo ju potreboval. Vyhlásil len, že ju potreboval z "pracovných dôvodov". A odmietol odpovedať na otázky novinárov.


Prokuratúra vyšetrujúca prípadné neúmyselné zabitie oznámila, že od ministerstva vnútra a polície dostala o nehode neúplné informácie.


Lídri opozičnej Liberálnej strany dnes vyhlásili, že kvôli tomuto prípadu podajú návrh na vyslovenie nedôvery vláde.
Mnohí Rumuni sú nahnevaní, lebo sú presvedčení, že politici zneužívajú svoje postavenie a nadmerne využívajú kolóny, čo spomaľuje premávku v preľudnenej metropole s tromi miliónmi obyvateľov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies