Rumunský minister dopravy dostal päť rokov väzenia

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 17:55 • 2 min
Rumunský minister dopravy dostal päť rokov väzenia

BUKUREŠŤ - Bukureštský súd v piatok poslal úradujúceho ministra dopravy na päť rokov do väzenia za spreneveru. Relu Fenechiu mal v rokoch 2002 až 2005 štátu predať použité elektrické vybavenie za cenu nového, čím podľa prokuratúry spôsobil štátu škodu v prepočte 1,7 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Obvinený 48-ročný šéf rezortu obrany svoju vinu odmieta a plánuje sa odvolať. Kým súd o jeho odvolaní nerozhodne, má nárok zostať na slobode. Rumunský premiér Victor Ponta však ešte v decembri uviedol, že ak Fenechia uznajú vinným, nebude čakať na nič a odvolá ho z funkcie. Minister sa postu vzdať odmieta.

Proces bol pod drobnohľadom EÚ, ktorá je dlhodobo nespokojná s vysokou mierou korupcie a podvodov v chudobnej východoeurópskej krajine. Brusel takisto dlhodobo vyzýva ministrov, aby v prípade trestného stíhania opustili svoje posty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona