Rumunský kamionista sa priznal, že vraždil v Nemecku i v Rakúsku

NETKY.SK • 4 December 2017, 19:24 • 2 min
Rumunský kamionista sa priznal, že vraždil v Nemecku i v Rakúsku

FREIBURG - Rumunský kamionista, ktorý na Krajinskom súde v nemeckom Freiburgu čelí obžalobe z vraždy, sa súdnemu znalcovi z oboru psychiatrie priznal i k hrdelnému zločinu v susednom Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Kamionistu vo Freiburgu obžalovali z vraždy 27-ročnej Carolin G., ku ktorej došlo začiatkom novembra 2016 v neďalekom Endingene. Muža zadržaného začiatkom júna 2017 už od začiatku vyšetrovania spájali aj s nevyriešenou vraždou francúzskej študentky Lucile K. Tú pred troma rokmi našli bez známok života na brehu rieky Inn v tirolskom Kufsteine. Identické zvyšky stôp DNA podozrivého sa našli nielen na tele francúzskej obete, ale zavraždenej nemeckej obete. Páchateľ obe ženy sexuálne zneužil a následne zavraždil.

 

Štyridsaťročný kamionista pôsobiaci pred zadržaním v okolí Freiburgu sa už v úvode procesu priznal k vražde z Endingenu, priebeh súdneho konania sleduje odvtedy bez zjavných prejavov emócií. Nemeckí a rakúski kriminalisti prišli pri porovnávaní neobjasnených zločinov podobného charakteru v daných dvoch kauzách na podobnosti, ktoré už v skorom štádiu vyšetrovania naznačovali, že v nich pôjde o rovnakého páchateľa.

 

O nápadnej podobnosti hovorili vyšetrovatelia napríklad v súvislosti s použitím vražedných zbraní. V prípade Lucile K. použil vrah železnú tyč, ktorá sa využíva pri hydraulických systémoch na dvíhanie, napríklad aj pri vyklápaní kabínok kamiónov. Podobný predmet použil i páchateľ v Endingene, aj keď tam sa vražedná zbraň nenašla. Oba kauzy boli záhadné, pretože sa na mieste činov v podstate nenašli vyhodnotiteľné stopy. Poznatky vyšetrovateľov však upriamili ich pozornosť na vodičov kamiónov.

 

V procese vo Freiburgu sa očakáva vynesenie verdiktu ešte v priebehu decembra. Len čo bude rozsudok právoplatný, Nemecko vydá obžalovaného na trestné stíhanie do Rakúska. Tamojší trest by sa potom kamionistovi prirátal k tomu nemeckému. Iná by bola iba situácia, ak by ho v Nemecku odsúdili na doživotný trest väzenia, potom by rakúska justícia musela preskúmať iba otázku jeho viny a dohodnúť sa s kolegami z Nemecka na tom, kde si muž odpyká maximálny možný trest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies