Rumunský fedcupový kapitán Nastase dostal od ITF dištanc i pokutu 10-tisíc dolárov

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 15:28 • 2 min
Rumunský fedcupový kapitán Nastase dostal od ITF dištanc i pokutu 10-tisíc dolárov

LONDÝN - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) vyriekla v piatok rozhodnutie ohľadom prípadu Ilieho Nastaseho. Rumunský fedcupový kapitán bol ešte v apríli dočasne postavený mimo službu za incidenty počas domáceho stretnutia jeho tímu s britskými tenistkami v play-off o II. svetovú skupinu.

slovakia

left justify in out

Teraz dostal zákaz pôsobenia vo všetkých oficiálnych individuálnych i tímových súťažiach ITF od 23. apríla (deň, keď ho provizórne suspendovali) do 31. decembra 2020. Zároveň má zákaz prístupu či udelenia akreditácie na podujatia ITF do 31. decembra 2018. Grandslamové turnaje tam nie sú zahrnuté, keďže nespadajú pod jurisdikciu ITF.

 

Okrem toho dostal rumunský sedemdesiatnik peňažný trest - musí zaplatiť pokutu vo výška 10 000 amerických dolárov. Nastase i Rumunská tenisová federácia majú 21 dní na podanie odvolanie na nezávislý tribunál.

Ako je známe, Nastase mal najprv poznámky s rasistickým podtónom na adresu Američanky Sereny Williamsovej a jej tehotenstva. Neskôr opakovane vynadal novinárke, ktorá o tom referovala.

 

Okrem toho sa viackrát značne sexisticky vtieral do priazne vydatej a tehotnej kapitánke Britiek Anne Keothavongovej a všetko zavŕšil tým, že počas duelu ju aj jednotku hostiek Johannu Kontovú počastoval vulgarizmami. Britská tenistka sa rozplakala a zamierila do šatne, približne 20 minút sa nehralo.

 

Publikum upokojovala prostredníctvom mikrofónu na tribúne domáca hviezda Simona Halepová. Náhradnou kapitánkou bola Monica Niculescová.

 

Niekdajší líder svetového rebríčka sa napriek sobotňajšiemu odňatiu akreditácie a vykázaniu z areálu klubu IDU v Kostanci objavil v nedeľu v miestnej VIP-reštaurácii, vyviedli ho z nej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona