Rumunský exminister a senátor idú do väzenia za pranie peňazí a ďalšie zločiny

NETKY.SK • 7 Október 2014, 18:20 • 2 min
Rumunský exminister a senátor idú do väzenia za pranie peňazí a ďalšie zločiny

BUKUREŠŤ - Šesť ľudí vrátane bývalého ministra a zákonodarcu dnes v Rumunsku odsúdili za pranie špinavých peňazí, nedovolené využívanie vnútorných firemných informácií vo vlastný prospech a za organizovaný zločin. Obvinenia súvisia s ilegálnym prevodom 85 miliónov dolárov (67,42 milióna eur) od ropnej spoločnosti, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Rumunský odvolací súd poslal bývalého ministra telekomunikácií Sorina Pantisa do väzenia na dva roky a osem mesiacov, senátora za liberálnu stranu Sorina Roscu Stanesca odsúdil na dva roky a štyri mesiace. Tresty dostali za členstvo v zločineckej organizácii.

 

Exminister Pantis, ktorý si v súčasnosti už odpykáva trest odňatia slobody za spreneveru, bol dnes odsúdený aj za manipulovanie burzou.

 

Ďalší štyria ľudia dostali väzenské tresty za organizovaný zločin a nedovolené využívanie vnútorných firemných informácií vo vlastný prospech.

 

Súd v rozsudku uviedol, že títo jednotlivci sa podieľali na pláne, ako v rokoch 1999-2001 odčerpať peniaze, ktoré štátu dlhovala ropná spoločnosť Rompetrol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona