Rumunskú exministerku obvinili z prania špinavých peňazí

NETKY.SK • 29 Január 2015, 14:06 • 2 min
Rumunskú exministerku obvinili z prania špinavých peňazí

BUKUREŠŤ - Rumunská prokuratúra obvinila dnes bývalú prezidentskú kandidátku a jednu z najvplyvnejších rumunských političiek za uplynulé roky Elenu Udreovú z prania špinavých peňazí a vydávania nepravdivých vyhlásení. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Protikorupčná prokuratúra v Bukurešti vypočúvala Udreovú pre podozrenie, že ako poslankyňa nedokázala deklarovať pôvod peňazí, ktoré dostala v roku 2010 od svojho vtedajšieho manžela.   

 

Politička previnenia týkajúce sa svojich financií v minulosti odmietla. Bývalá ministerka turizmu Udreová nadobudla zlú povesť v dôsledku svojho blízkeho vzťahu s Traianom Basescom, ktorý bol vo funkcii rumunského prezidenta v rokoch 2004-2014.

 

Basescu podporoval aj úsilie exministerky v prezidentskej kampani pred voľbami vlani v novembri. Udreová skončila na štvrtom mieste. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona