Rumunsko zvažuje legalizáciu homosexuálnych partnerstiev

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 07:02 • 2 min
Rumunsko zvažuje legalizáciu homosexuálnych partnerstiev

BUKUREŠŤ - Rumunská vládna Sociálnodemokratická strana (PSD) zvažuje, že zlegalizuje partnerstvá osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

Naznačil to v pondelok líder PSD Liviu Dragnea.

 

Dragnea v tejto súvislosti podotkol, že Rumunsko by nemalo prehliadať žiadnu z menšín žijúcich v krajine. "Nemôžeme predstierať, že ju nevidíme alebo že neexistuje," dodal v tejto súvislosti politik, pričom o zväzkoch osôb rovnakého pohlavia výslovne nezmienil.

 

Jeho tvrdenia sa však stretli s okamžitou kritikou zo strany vplyvnej Rumunskej pravoslávnej cirkvi, uvítali ich naopak skupiny bojujúce za práva gejov a lesieb.

 

Dragnea tiež povedal, že parlament bude hlasovať o tom, či sa uskutoční referendum o definovaní rodiny. Rumunská ústava v súčasnosti definuje manželstvo len ako zväzok medzi dvoma manželmi. Odporcovia zväzkov osôb rovnakého pohlavia sa zasadzujú za to, aby v ústave stálo, že manželstvo je výlučne zväzkom muža a ženy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies