Rumunsko vyhlásilo trojdňový smútok za obete požiaru v nočnom klube

NETKY.SK • 31 Október 2015, 17:01 • 2 min
Rumunsko vyhlásilo trojdňový smútok za obete požiaru v nočnom klube

BUKUREŠŤ - Rumunsko vyhlásilo dnes trojdňový štátny smútok za obete tragického požiaru a tlačenice v nočnom klube v Bukurešti, v dôsledku ktorých zahynulo najmenej 27 ľudí a ďalších 180 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP.

 

V nemocniciach stále zostáva viac ako 140 zranených - niektorí sú v kritickom stave v dôsledku ťažkých popálenín a nadýchania sa toxickými splodinami. Rumunské úrady počítajú s tým, že bilancia obetí ešte nemusí byť konečná.

 

V čase vzniku požiaru, ktorý vypukol počas pyrotechnickej šou, sa v klube nachádzalo 300 až 500 prevažne mladých ľudí, účastníkov heavy metalového koncertu.

 

Niektoré z obetí sa stále nepodarilo identifikovať. Medzi zranenými sú aj dvaja Španieli, jeden Nemec a jedna Talianka.

 

Zranených hospitalizovaných v bukureštských nemocniciach dnes osobne navštívil rumunský prezident Klaus Iohannis, ktorý na mieste nešťastia zároveň zapálil sviecu. Do nemocníc sa dostavilo aj asi 600 dobrovoľných darcov krvi.

 

Premiér Victor Ponta sa pre incident rozhodol skrátiť svoju návštevu Mexika a vrátil sa naspäť do vlasti. Po návrate nariadil okamžité kontroly klubov po celej krajine, zamerané na dodržiavanie bezpečnostných a požiarnych predpisov.

 

Rumunské orgány už začali v súvislosti s prípadom vyšetrovanie pre podozrenie zo spáchania trestného činu, avšak zatiaľ nevzniesli žiadne obvinenia.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies