Rumunsko so Švajčiarskom s remízou: "Helvétov" zachránil Mehmed

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 08:56 • 2 min
Rumunsko so Švajčiarskom s remízou: "Helvétov" zachránil Mehmed

PARÍŽ - Futbalisti Rumunska remizovali vo svojom druhom zápase na ME vo Francúzsku so Švajčiarskom 1:1. Rumuni išli do vedenia v prvom polčase, keď penaltu v 18. minúte premenil Stancu. Švajčiari vyrovnali efektným gólom Mehmediho v 57. minúte a so štyrmi bodmi na konte sú blízko k postupu.

slovakia

left justify in out

O postupujúcich tímoch z A-skupiny sa definitívne rozhodne až v nedeľu, kedy sú na programe tretie zápasy skupiny. Švajčiari nastúpia o 21.00 v Lille proti domácemu Francúzsku, Rumuni v rovnakom čase v Lyone proti Albánsku.

 

A-skupina, 2. kolo:

Rumunsko - Švajčiarsko 1:1 (1:0)

Góly: 18. Stancu (11 m) - 57. Mehmedi, rozhodovali: Karasev – Golubev, Kalugin (všetci Rus.), ŽK: Prepelita, Chipciu, Keseru, Grigore - Xhaka, Embolo.

Zostavy:

Rumunsko: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat (62. Filip) - Prepelita, Pintilii (46. Hoban) - Torje, Stancu (83. Andone), Chipciu - Keseru

Švajčiarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri (90+ Tarashaj), Džemaili (83. Lang), Mehmedi - Seferovič (64. Embolo)

 

 

 

Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali Švajčiari v 7. minúte. Útočník Seferovič však s ňou naložil rovnako ako s podobnými situáciami v predošlom zápase s Albánskom a po efektnej kľučke netrafil rumunskú bránku. Ten istý hráč sa do sľubnej príležitosti dostal aj v 16. minúte, brankár Tatarusanu jeho prízemný pokus vyrazil. Nevyužité šance mrzeli Švajčiarov už o dve minúty, keď obranca Lichtsteiner v pokutovom území ťahal za dres Chipciua a následnú penaltu bez problémov premenil Bogdan Stancu - 1:0. Švajčiari neboli v prvom polčase herne horší než ich súper, ale súperovu bránku nedokázali odkliať. V 20. minúte sa o to snažil ďalekonosnou strelou Schär, rumunský brankár však výborne zasiahol. Rumuni sa pred švajčiarsku bránku často nedostávali, ale keď sa im to podarilo, bola z toho veľká šanca. Po polhodine hry sa pred brankárom Sommerom ocitol Sapunaru, ale pravačkou tesne minul.

 

V úvode druhého polčasu pohrozili Rumuni, ale gól padol na opačnej strane. V 57. minúte sa ku krížnej strele bez prípravy dostal Mehmedi a pekným gólom vyrovnal na 1:1. O druhý zásah Helvétov sa snažil Shaqiri, priamy kop v 60. minúte namieril tesne vedľa spojnice Tatarusanovej bránky. Ani Rumuni sa nechceli zmieriť s nerozhodným výsledkom a po strele Torjeho zachránil Švajčiarov brankár Sommer. V závere sa už na nerozhodnom výsledku nič nezmenilo a tak sú k postupu bližšie Švajčiari.

 

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1. Švajčiarsko 2 1 1 0 2:1 4

2. Francúzsko 1 1 0 0 2:1 3

3. Rumunsko 2 0 1 1 2:3 1

4. Albánsko 1 0 0 1 0:1 0

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies