Rumunsko prešetruje firmu Lukoil

NETKY.SK • 3 Október 2014, 15:43 • 2 min
Rumunsko prešetruje firmu Lukoil

BUKUREŠŤ - Činnosť rumunskej rafinérie Petrotel, ktorej vlastníkom je ruská skupina Lukoil, pokračuje bez prerušenia napriek raziám, ktoré v nej urobili rumunské úrady.

slovakia

left justify in out

Firma o tom informovala vo vyhlásení, ktoré zverejnila v piatok. Rumunská prokuratúra, polícia a colná inšpekcia prehľadali vo štvrtok kancelárie piatich spoločností pri meste Ploiesti, ktoré kontroluje druhý najväčší ruský producent ropy, spoločnosť Lukoil. Ide o súčasť prešetrovania údajných daňových únikov a prania špinavých peňazí v sume 230 mil. eur.

 

"Proces výroby v rafinérií Petrotel-Lukoil sa nezastavil a v súčasnosti pokračuje normálnym spôsobom," uviedla firma vo vyhlásení. "Spoločnosti Lukoil Group a ich zamestnanci neboli z ničoho obvinení. Sme úplne presvedčení, že rumunské úrady budú analyzovať všetky prvky a príjmu spravodlivé opatrenia," dodala firma. 

Rumunská prokuratúra uviedla, že sa prehľadali aj kancelárie firiem Lukoil Energy & Gas Romania SRL, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania a TP Log Services SRL. Lukoil, ktorý má v Rumunsku zhruba 300 benzínových staníc, kúpil rafinériu Petrotel v roku 1998.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies