Rumunsko pre spoluprácu s al-Káidou a ISIL vyhostilo šesť cudzincov

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 13:04 • 2 min
Rumunsko pre spoluprácu s al-Káidou a ISIL vyhostilo šesť cudzincov

BUKUREŠŤ - Súd v Bukurešti nariadil, že z územia Rumunska majú byť kvôli väzbám na al-Káidu a Islamský štát (ISIL) vyhostení šiesti cudzinci.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to cez víkend oznámila rumunská spravodajská služba SRI.

 

Súd označil týchto šesť ľudí za nežiaduce osoby a zakázal im vstup do krajiny na obdobie od troch do šiestich rokov. Cudzinci mali podľa informácií tajných služieb pracovať pre spoločnosti so zahraničným kapitálom a boli pod dohľadom už od roku 2013.

 

Skupina šiestich osôb podľa spravodajských služieb "udržiavala a rozvíjala vzťahy s teroristickými zložkami mimo Rumunska", propagovala Islamský štát a al-Káidu a verbovala ľudí na ideologické a vojenské účely.

 

Rumunská SRI však nešpecifikovala, či títo cudzinci už boli vyhostení, alebo na vyhostenie ešte len čakajú. Jeden z nich je Tunisan, o národnosti ostatných piatich informácie nie sú, sumarizuje americká tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona