Rumunsko pravdepodobne bude musieť vyhodiť 35-tisíc vakcín AstraZeneca

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 09:51 • 2 min
Rumunsko pravdepodobne bude musieť vyhodiť 35-tisíc vakcín AstraZeneca

BUKUREŠŤ - Šéf rumunského národného vakcinačného výboru Valeriu Gheorghita uviedol, že čoskoro uplynie exspirácia desiatok tisíc dávok vakcíny proti koronavírusu od spoločnosti AstraZeneca.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Budú ich musieť pravdepodobne zničiť. „30. júna exspiruje 35-tisíc dávok vakcíny AstraZeneca. Pravdepodobne ich už nebudeme môcť použiť a zlikvidujeme ich,“ povedal Gheorghita na štvrtkovej tlačovej konferencii.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Draculov hrad v Rumunsku má pre každého exkluzívnu ponuku!

AstraZeneca je jednou zo štyroch povolených vakcín, ktorými sa momentálne očkuje na území Rumunska. O očkovacie látky je však pomerne slabý záujem. Dosiaľ úplne zaočkovali zhruba 23 % populácie. Kým v polovici mája denne podali približne 100-tisíc vakcín, počas ostatného týždňa to bolo v priemere okolo 25-tisíc.
 

Prečítajte si: AstraZeneca má dodať vakcíny do EÚ, rozhodol o tom belgický súd

 

Od vypuknutia pandémia v Rumunsku potvrdili viac ako milión prípadov ochorenia COVID-19 a takmer 33-tisíc súvisiacich úmrtí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona