Rumunsko posilní kontroly na hranici so Srbskom, aby zastavilo migrantov

NETKY.SK • 19 August 2016, 16:10 • 2 min
Rumunsko posilní kontroly na hranici so Srbskom, aby zastavilo migrantov

BUKUREŠŤ - V snahe zastaviť nelegálne prekračovanie hraníc migrantmi zintenzívni Rumunsko monitorovanie svojej hranice so Srbskom.

slovakia

left justify in out

Oznámilo to dnes rumunské ministerstvo vnútra. Bukurešť okrem iného početne posilní pohraničnú stráž, ktorá bude vybavená cvičenými psami, termovíznymi kamerami a vrtuľníkom. Ďalšie podrobnosti ministerstvo podľa agentúry DPA neposkytlo.


Za uplynulých 11 mesiacov sa pokúsil prekročiť hranicu do Rumunska len malý počet migrantov a utečencov, keďže jeho západný sused a takisto členský štát EÚ Maďarsko zatvorilo svoju hranicu pre tých migrantov, ktorí prichádzajú zo Srbska a Chorvátska.


Od vlaňajška prešiel Balkánom približne milión migrantov, smerujúcich do bohatšej západnej Európy. Balkánska trasa bola oficiálne zatvorená v marci po podpísaní dohody medzi EÚ a Tureckom o vracaní ekonomických migrantov a prerozdeľovaní sýrskych utečencov po celej EÚ.


Migranti sa však naďalej pokúšajú dostať cez Balkán, väčšinou cez Bulharsko a Srbsko, pričom mnohí na celé týždne či mesiace uviaznu na maďarskej hranici.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies