Rumunsko podporilo farmárov, obchody musia zvýšiť predaj domácich výrobkov

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 17:20 • 2 min
Rumunsko podporilo farmárov, obchody musia zvýšiť predaj domácich výrobkov

BUKUREŠŤ - Rumunský parlament schválil tento týždeň návrh zákona, ktorým sa supermarketom nariaďuje, aby v prípade mäsa, vajec, zeleniny a ovocia minimálne 51 % produktov na ich pultoch predstavovali domáce výrobky. Cieľom je podpora rumunských producentov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V 378-člennej Komore poslancov za návrh zákona hlasovalo všetkých 293 prítomných. Proti nebol nikto. Nariadenie sa týka iba maloobchodných predajní s ročným obratom nad 2 milióny eur. Obchodom, ktoré nariadenie porušia, hrozí pokuta 100.000 až 150.000 lei (22.175 až 33.263 eur).

 

V prípade, že k porušeniu dôjde opakovane, nie je vylúčené ani zatvorenie predajne. Rozhodnutie parlamentu ostro skritizovalo Združenie veľkých maloobchodníkov, ktoré uviedlo, že zákon "bude podkopávať moderný obchod" a zákazníkom zoberie možnosť výberu. Zákon ešte musí podpísať rumunský prezident Klaus Iohannis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies