Rumunsko odmieta kvóty EÚ, na centrá pre migrantov možno použije eurofondy

NETKY.SK • 17 September 2015, 14:42 • 2 min
Rumunsko odmieta kvóty EÚ, na centrá pre migrantov možno použije eurofondy

BUKUREŠŤ - Rumunský prezident Klaus Iohannis dnes opätovne zdôraznil, že jeho krajina nepovažuje povinné kvóty nariadené Európskou úniou za riešenie migračnej krízy. Citovala ho agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rumunsko uviedlo, že dobrovoľne môže prijať najviac 1785 migrantov, aby tak pomohlo únii v rámci vyrovnávania sa s prílevom utečencov z krajín Blízkeho východu.

 

V súlade s plánom na prerozdelenie 120.000 žiadateľov o azyl, ktorý dnes v Bruseli schválil európsky parlament, by však tento balkánsky štát mal prijať omnoho viac utečencov.

 

"Rumunsko preukazuje solidaritu s krajinami EÚ... nedomnievame sa však, že povinné kvóty sú riešením migračného problému," uviedol Iohannis

 

Uznal však, že jeho krajina možno nakoniec bude prinútená prijať viac migrantov, než ponúka. Ak by sa tak malo stať, Rumunsko by podľa prezidenta na stavbu nových či rozšírenie existujúcich utečeneckých stredísk mohlo použiť financie z eurofondov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies