Rumunsko hostí summit o budúcnosti Dunaja

NETKY.SK • 9 November 2010, 08:06 • 2 min
Rumunsko hostí summit o budúcnosti Dunaja

Rumunsko hostí summit o budúcnosti Dunaja - Politika O stratégiách modernizácie a ochrany rieky Dunaj sa dnes rokovalo na summite v Rumunsku, na ktorom sa zišli delegácie z vyše desiatky krajín. Medzi účastníkmi je aj predseda Európskej komisie José Manue

slovakia

left justify in out

img

O stratégiách modernizácie a ochrany rieky Dunaj sa dnes rokovalo na summite v Rumunsku, na ktorom sa zišli delegácie z vyše desiatky krajín. Medzi účastníkmi je aj predseda Európskej komisie José Manuel Barroso.
      Rumunský prezident Traian Basescu povedal, že nové stratégie budú zahŕňať opatrenia na posilnenie hospodárskeho rozvoja európskeho veľtoku, predovšetkým modernizáciu dopravnej a energetickej infraštruktúry, a na zvýšenie ochrany životného prostredia.
      Basescu vyjadril očakávanie, že Európska komisia schváli uvedené plány v decembri.
      Nedávna ekologická havária v maďarskej hlinikárni, pri ktorej sa 4. októbra pretrhla hrádza odkaliska, vyvolala obavy siedmich podunajských krajín, že toxický odpad by mohol znečistiť aj Dunaj.
      Havária si vyžiadala desať obetí na životoch a ďalších vyše 120 ľudí utrpelo zranenia. Zlikvidovaný bol celý ekosystém rieky Marcal.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies