Rumunsko a Albánsko - proti sebe o šancu na postup

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:41 • 2 min
Rumunsko a Albánsko - proti sebe o šancu na postup

LYON - Rumunská aj albánska futbalová reprezentácia nastúpia do nedeľného večerného vzájomného stretnutia v Lyone s povinnosťou zvíťaziť. Na záver programu základnej A-skupiny majstrovstiev Európy si v rovnakom čase (21.00 h) v Lille zmerajú sily domáce Francúzsko a Švajčiarsko. Balkánsky súboj povedie z pozície hlavného rozhodcu Čech Pavel Královec, na čiarach mu okrem krajana Tomáša Mokruscha bude pomáhať Slovák Roman Slyško.

slovakia

left justify in out

Albánsko už po dvoch prehrách nemá šancu na umiestnenie v prvej dvojke zaručujúce priamy postup do osemfinále, prípadným víťazstvom sa však vyšvihne do tabuľky tretích tímov, kde si účasť vo vyraďovacej časti zabezpečia štyri najlepšie mužstvá. Francúzsko si postup z "áčka" zaistilo predčasne, o druhú priamu miestenku tak na diaľku zabojujú Rumunsko a Švajčiarsko, ktoré má pred výkopom tretieho kola lepšie východiskové postavenie, keďže doteraz nazbieralo o tri body viac. Ich vzájomný duel sa skončil nerozhodne 1:1. Švajčiarom stačí neprehrať, Rumuni musia dúfať v ich zakopnutie a zdolať Albáncov.

 

Tréner Albánska Gianni de Biasi oslávil vo štvrtok na lyonskej radnici 60. narodeniny a želal si jediné - trojbodový zápis pre debutanta na vrcholnom podujatí. K dispozícii bude mať po vypršaní disciplinárneho trestu za vylúčenie v úvodnom vystúpení kapitána Lorika Canu. Naopak, pre dve žlté karty nemôže rátať so stredopoliarom Burimom Kukelim.

 

De Biasiho náprotivok na rumunskej lavičke Anghel Iordanescu nemá problémy s dištancmi zverencov, ale trápia ho zranenia obrancov Razvana Rata a Steliana Filipa, ako aj záložníka Mihaia Pintiliho. Štart tejto trojice momentálne nie je vylúčený ani potvrdený. Kým Albánci stále čakajú na svojho prvého úspešného strelca na EURO 2016, o doterajšie dva rumunské zásahy sa premenenými pokutovými kopmi postaral ofenzívny hráč tureckého Genclebirligi Bogdan Stancu.

 

"Na európskom šampionáte sa cítite ako skutočný futbalista. Chceme tu zotrvať čo najdlhšie, ale bod zo zápasu proti Švajčiarsku nám nebude nič platný, pokiaľ neuspejeme s Albánskom. Sme absolútne sústredení a urobíme všetko pre postup," vyhlásil rumunský stredopoliar Andrei Prepelita. "Zatiaľ nevieme, či sa Pintili s Ratom stihnú zotaviť, no musíme bezvýhradne veriť v našu kvalifikáciu do osemfinále," dodal na oficiálnej internetovej stránke Európskej futbalovej únie (UEFA) asistent trénera Daniel Isaila.

 

"Hrozili sme proti Francúzom, takže je v našich silách zdolať Rumunov a kvalifikovať sa. Už sme ukázali, že sme kvalitný tím, ktorý predvádza dobrý futbal. Chýbajú ešte góly a s nimi prídu i body," uviedol Talian De Biasi.

 

A-skupina:

 

Rumunsko - Albánsko (nedeľa 19. júna, 21.00 h, Lyon)

 

Predpokladané zostavy:

 

Rumunsko: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat - Prepelita, Hoban - Torje, Stancu, Chipciu - Keseru

 

Albánsko: Berisha - Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - T. Xhaka - Lila, Abrashi, Memushaj, Lenjani - Sadiku

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies