Rumunský prezident neprijal ani druhú nomináciu PSD na premiéra

NETKY.SK • 29 December 2016, 17:12 • 2 min
Rumunský prezident neprijal ani druhú nomináciu PSD na premiéra

BUKUREŠŤ - Rumunsko už v roku 2016 nebude mať novú vládu. Prezident balkánskej krajiny Klaus Iohannis síce považuje druhého z kandidátov Sociálnodemokratickej strany (PSD) na post premiéra, bývalého ministra telekomunikácií Sorina Grindeana za lepšiu alternatívu ako pôvodne navrhovanú exministerku pre regionálny rozvoj Sevil Shhaidehovú, avšak predbežne svoje rozhodnutie o poverení zostavením vlády odložil.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom dnes rumunské médiá s odvolaním sa na informácie nemenovaných zdrojov z úradu hlavy štátu.

Iohannis v utorok odmietol ako kandidátku na premiérku Shhaidehovú, ktorá sa v opačnom prípade mohla stať prvou ženou a prvou moslimkou na čele rumunskej vlády. Manželka občana sýrskeho pôvodu, prezentujúceho sa na sociálnych sieťach sťaby vášnivý stúpenec sýrskeho prezidenta Bašára Asada, skladala ústavou predpísanú prísahu pred nástupom do ministerskej funkcie na korán.

Rumunský prezident absolvoval dnes asi 30-minútové stretnutie s Grindeanom, ktorý je druhým kandidátom sociálnych demokratov na premiéra po ich víťazstve v parlamentných voľbách z 11. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona