Rumunskí letoví dispečeri štrajkovali pre nezhody okolo kolektívnej zmluvy

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 15:31 • 2 min
Rumunskí letoví dispečeri štrajkovali pre nezhody okolo kolektívnej zmluvy

BUKUREŠŤ - Rumunskí letoví dispečeri na hlavnom letisku v Bukurešti dnes uskutočnili dvojhodinový štrajk na protest proti neodsúhlaseniu dlho meškajúcej kolektívnej zmluvy ich zamestnávateľom.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters uviedla, že do prvej akcie svojho druhu sa zapojilo približne 600 zamestnancov podniku ROMATSA, ktorý je v Rumunsku zodpovedný za riadenie letovej prevádzky. V čase od 11. do 13. hodiny (10.00-12.00 h SELČ) spôsobili meškanie niekoľkých desiatok letov.
     

Odborári požadujú od zamestnávateľa, aby upustil od zámeru posilniť administratívnu zložku a znížil dispečerom vek odchodu do dôchodku zo 65 na 55 rokov, povedal tajomník zväzu ATSR Andreias Paduraru. "Prestavte si, že lety bude riadiť nejaký starý človek. Bude nebezpečné, ak zostane takéto vekové pravidlo. Chceme len to, aby sa Rumunsko prispôsobilo európskemu priemeru," vyjadril sa pre Reuters.
     

Správa bukureštianskeho letiska informovala, že počas štrajku bolo naplánovaných 22 príletov a 18 odletov. Podľa rumunských zákonov mal podnik ROMATSA zabezpečiť zachovanie tretinovej prevádzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies