Rumunského prezidenta potápa brat: Bude sa zodpovedať z korupcie!

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 18:34 • 2 min
Rumunského prezidenta potápa brat: Bude sa zodpovedať z korupcie!

BUKUREŠŤ - Brata rumunského prezidenta Traiana Basesca, Mirceu Basesca, dnes tamojšia prokuratúra obvinila, že prijal v roku 2011 od istého mafiánskeho klanu 250.000 eur, za čo prisľúbil ovplyvniť súdne konanie so šéfom tejto skupiny.

slovakia

left justify in out

Na podnikateľa čaká proces, informovala tlačová agentúra DPA.
     

Sandu Anghel, ktorý je hlavou spomínaného klanu, si od mája 2014 odpykáva viacročný trest väzenia za útok nožom na svojho synovca spred troch rokov.
     

Na Mirceu Basesca, ktorý mal prijať úplatok, uvalili v piatok 20. júna 30-dňovú vyšetrovaciu väzbu. Podľa vyšetrujúceho sudcu sa prezidentov brat priznal, že prijal peniaze. Tvrdil však, že išlo o pôžičku, čo ale nedokázal hodnoverne preukázať.
     

Traian Basescu už skôr odmietol výzvy premiéra Victora Pontu i zákonodarcov na odstúpenie z funkcie v súvislosti s týmto prípadom.
     

Rumunský prezident opakovane vyhlásil, že nemieni odstúpiť a zostane vo funkcii do konca svojho funkčného obdobia, aby viedol opozíciu voči svojmu politickému protivníkovi, premiérovi Victorovi Pontovi. Basescu sa nechal počuť, že s bratom nikdy nehovoril o možnom ovplyvnení súdneho procesu so Sandom Anghelom a zdôraznil, že  za brata nemieni intervenovať u žiadnej štátnej inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies