Rumunského ministra vnútra obvinili kritici zo zneužívania postavenia

NETKY.SK • 28 Október 2015, 13:58 • 2 min
Rumunského ministra vnútra obvinili kritici zo zneužívania postavenia

BUKUREŠŤ - Obhajcovia demokracie obvinili dnes rumunského ministra vnútra zo zneužitia postavenia s tým, že pričasto používa policajný sprievod. Oznámila to dnes agentúra AP, podľa ktorej aktivistov nahnevala zbytočná smrť policajta sprevádzajúceho ministra.

slovakia

left justify in out

Dve skupiny aktivistov predložili dnes svoju žiadosť na prešetrenie ministra protikorupčnému útvaru prokuratúry. Policajt Bogdan Gigina zomrel po nehode na motorke, s ktorou 20. októbra narazil na dieru na ceste.


Jeho smrť viedla kritikov režimu k vyhláseniu, že štátni predstavitelia využívajú v dopravne zahltenej rumunskej metropole až príliš často policajný sprievod.
Médiá oznámili, že minister vnútra Gabriel Oprea využil policajný sprievod svojej kolóny tento rok už 1500-krát.


Oprea povedal, že potreboval policajný sprievod z profesionálnych dôvodov, neuviedol ale, čo robil. Informátor, ktorý si neželal byť menovaný, agentúre povedal, že Oprea bol v reštaurácii patriacej ministerstvu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies