Rumunské úrady skonfiškovali majetok Lukoilu pri vyšetrovaní podvodov

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 13:40 • 2 min
Rumunské úrady skonfiškovali majetok Lukoilu pri vyšetrovaní podvodov

MOSKVA - Rumunské úrady v súčasnosti vyšetrujú druhý najväčší ruský ropný koncern Lukoil pre podozrenie z prania špinavých peňazí a daňových únikov.

slovakia

left justify in out

V rámci vyšetrovania prokuratúra skonfiškovala jeho majetok v hodnote dve miliardy eur. Informovali o tom agentúra Reuters a denník Handelsblatt.

 

Prokuratúra tento fakt potvrdila a rovnako aj vyšetrovanie, ktoré sa začalo už vlani. Podľa jej údajov v súčasnosti sa do centra pozornosti dostal aj šéf Petrotelu, rumunskej dcéry Lukoilu, a ďalší piati zamestnanci, ktorí sú obvinení zo zneužívania reputácie spoločnosti a prania špinavých peňazí.

Lukoil všetky obvinenia popiera a oznámil, že sa voči konfiškácii majetku odvolá. Koncern zároveň zdôraznil, že vyšetrovanie neovplyvní činnosť jeho rafinérií.

 

Petrotel patrí k najväčším ropným firmám v Rumunsku. Lukoil ho spolu so sieťou 300 čerpacích staníc kúpil v roku 1998. Ruský koncern v súčasnosti zápasí s dôsledkami nízkych cien ropy, ktoré mu v prvom kvartáli priniesli výrazný prepad zisku. Tržby sa medziročne znížili o viac než 30 % na 23,2 miliardy dolárov (20,74 miliardy eur) a čistý zisk až o 60 % na 690 miliónov dolárov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies