Rumunské úrady prepustili učiteľku, ktorá si agresívne vymáhala od žiakov dary

NETKY.SK • 10 Január 2014, 18:00 • 2 min
Rumunské úrady prepustili učiteľku, ktorá si agresívne vymáhala od žiakov dary

BUKUREŠŤ - Školské úrady v Rumunsku rozviazali pracovný pomer s učiteľkou gymnázia, ktorej agresívne vynucovanie si darčekov od študentov, zachytené na videu kolujúcom na internete, vyvolalo v rumunských médiách veľkú publicitu.

slovakia

left justify in out

Minister školstva Remus Pricopie podľa agentúry AP súhlasil s prepustením učiteľky Dany Blanduovej a označil ho za "dobré rozhodnutie" s tým, že vyžadovanie si peňažných i nepeňažných darov od učiteľov je protizákonné. Právny zástupca učiteľky oznámil, že sa jej mandantka proti prepusteniu odvolá na súde.

Polícia na základe medializácie prípadu vypočula tento týždeň učiteľku i 20 rodičov dotknutých študentov. Vyšetrovanie sa sústredilo na vyhrážky Blanduovej, učiteľky na 10. bukureštskej strednej škole Marie Rosettiovej, predovšetkým rodičom, od ktorých pýtala peniaze a tých neoblomných nazývala ovcami či chudákmi. Jeden z nespokojných rodičov konanie učiteľky nakrútil a zverejnil.

Študenti v Rumunsku bežne obdarúvajú svojich učiteľov pri rôznych príležitostiach, najmä vecnými darmi, ako čokoládami či kyticami. Snažia sa tak získať si ich priazeň a zabezpečiť si lepšie hodnotenie, napísala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona