Rumunské orgány našli namiesto banánov viac ako 2 tony kokaínu

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 16:13 • 2 min
Rumunské orgány našli namiesto banánov viac ako 2 tony kokaínu

BUKUREŚŤ - Rumunská prokuratúra pre organizovaný zločin odhalila zásielku kokaínu vážiacu vyše 2,3 tony, ktorá bola ukrytá v banánových prepravkách na lodiach v čiernomorskom prístave Konstanca. Agentúra AP o tom dnes informovala s tým, že uvedené množstvo drogy by malo v pouličnom predaji hodnotu 625 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Podľa zverejneného vyhlásenia pochádzal zadržaný kokaín z Kolumbie a iných juhoamerických krajín a smeroval do západnej Európy. Prokurátor Daniel Horodniceanu vyhlásil, že v Rumunsku ide o doteraz najväčší kokaínový úlovok.

 

Súd v Bukurešti v súvislosti s týmto prípadom rozhodol o 30-dňovom zadržiavaní Maročana, ktorý je podozrivý z vedenia skupiny drogových pašerákov, ako aj štyroch Litovčanov a jedného Kolumbijčana. Na vyšetrovaní sa podieľalo 150 rumunských policajtov, ktorým pomáhal americký protidrogový úrad a španielska Občianska garda.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies