Rumunská vládnuca strana PSD vyjadrila podporu obvinenému premiérovi Pontovi

NETKY.SK • 18 September 2015, 19:57 • 2 min
Rumunská vládnuca strana PSD vyjadrila podporu obvinenému premiérovi Pontovi

BUKUREŠŤ - Rumunská vládnuca Sociálnodemokratická strana (PSD) naznačila dnes svoju podporu premiérovi Victorovi Pontovi, ktorý čelí súdnemu procesu po tom, ako ho obvinili z prania špinavých peňazí.

slovakia

left justify in out

Štyri vysoko postavené stranícke zdroje pre agentúru Reuters potvrdili, že PSD podporí Pontu v zotrvaní na poste šéfa vlády. Podľa agentúry Reuters ide o silný signál, že premiér sa môže udržať pri moci a prečkať súčasnú búrlivú politickú situáciu.

 

"V pondelok náš výkonný výbor predstaví rezolúciu, ktorá vyšle jasný odkaz, že sme si vo svetle najnovšieho vývoja zvolili možnosť podporiť túto vládu, a to sa dá docieliť jedine tým, že Ponta zostane naďalej premiérom," uviedol nemenovaný predstaviteľ PSD.

 

Ponta sa stane prvým úradujúcim premiérom východoeurópskej krajiny, ktorý sa postaví pred súd ohľadom obvinení z úplatkárstva. Trvá však na tom, že svoj mandát napriek problémom so zákonom dokončí. Obvinenia odmieta a tvrdí, že ide o kauzu vykonštruovanú prokuratúrou. Najvyšší súd stanovil začiatok jeho predbežného vypočúvania na 21. septembra.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies