Rumunská vláda urobí analýzu možného vstupu krajiny do eurozóny v roku 2015

NETKY.SK • 14 December 2012, 07:36 • 2 min
Rumunská vláda urobí analýzu možného vstupu krajiny do eurozóny v roku 2015

Rumunská vláda urobí analýzu možného vstupu krajiny do eurozóny v roku 2015 - Politika Rumunsko musí urobiť hĺbkovú analýzu, či spĺňa podmienky na vstup do eurozóny v roku 2015. Vyhlásil to predseda dočasnej rumunskej vlády a pravdepodobný budúci premiér

slovakia

left justify in out

img

Rumunsko musí urobiť hĺbkovú analýzu, či spĺňa podmienky na vstup do eurozóny v roku 2015. Vyhlásil to predseda dočasnej rumunskej vlády a pravdepodobný budúci premiér Victor Ponta, ktorý sa vo štvrtok zúčastnil na stretnutí ľavicových premiérov a prezidentov zastúpených v Strane európskych socialistov (PES) v Bruseli.
      S 1. januárom 2015 ako termínom vstupu Rumunska do európskej monetárnej únie prišiel Pontov predchodca v úrade, pravicový premiér Emil Boc.
      Ponta na otázky novinárov, či sa nová vláda, ktorú povedie, chystá prehodnotiť alebo oddialiť tento termín, uviedol, že Rumunsko musí vykonať maximálne úsilie na to, aby vstúpilo do eurozóny, rozhodne tam však nechce vstúpiť nepripravené.
      "Urobíme spoločnú analýzu s Rumunskou národnou bankou a uvidíme, či je tento termín stále realistický. Dovtedy to ale zostáva aj naďalej oficiálnym dátumom nášho vstupu," povedal Ponta.
      Staronový premiér v tejto súvislosti dodal, že existuje spoločná stratégia medzi ministerstvom financií a centrálnou bankou smerujúca k dodržiavaniu všetkých konvergenčných kritérií, nevyhnutných pre možný vstup krajiny do eurozóny.
      Summit lídrov PES v Bruseli sa koná tradične pred začatím oficiálnych summitov EÚ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona