Rumunská vláda prežila hlasovanie o vyjadrení nedôvery

NETKY.SK • 22 September 2014, 19:18 • 2 min
Rumunská vláda prežila hlasovanie o vyjadrení nedôvery

BUKUREŠŤ - Rumunská ľavicová vláda dnes podľa očakávania prežila hlasovanie o vyjadrení nedôvery, ktoré presadila stredopravá opozícia, a odstránila tak poslednú prekážku na ceste k tomu, aby premiér Victor Ponta kandidoval v novembri za prezidenta.

slovakia

left justify in out

Návrh na vyjadrenie nedôvery potreboval získať 288 poslaneckých hlasov, aby zvrhol vládu, ale v oboch komorách parlamentu dostal iba 154 hlasov, informovala agentúra Associated Press.
     

Kresťansko-liberálna aliancia Klausa Iohannisa, Pontovho hlavného súpera v prezidentských voľbách, ktorá návrh na vyjadrenie dôvery predložila, obvinila vládu z plánovania volebného podvodu. Všeobecne sa očakáva, že Ponta v novembrových prezidentských voľbách zvíťazí.
     

"Neprešlo to, vláda pokračuje vo svojom mandáte," citovala agentúra Reuters šéfa poslaneckého klubu vládnucich sociálnych demokratov v dolnej komore parlamentu, Mariana Neacsa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona