Rumunská polícia zhabala rekordné množstvo heroínu, drogy boli schované v motoroch

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 14:12 • 2 min
Rumunská polícia zhabala rekordné množstvo heroínu, drogy boli schované v motoroch

BUKUREŠŤ - Rumunská polícia zadržala štyroch ľudí a zhabala rekordných 320 kilogramov heroínu v hodnote približne 40 miliónov eur, smerujúceho pravdepodobne do Holandska. Ide o doposiaľ najväčšie zhabané množstvo drogy v dejinách tejto balkánskej krajiny.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters. Obvinených priekupníkov, dvoch Rumunov a dvoch Turkov, dolapila rumunská polícia v utorok po štvorročnom sledovaní, a to práve v čase, keď sa chystali s dvoma kamiónmi vycestovať do Maďarska. Drogy pritom poskrývali do motorov oboch vozidiel.

 

"Ide o výsledok štvorročného sledovania a úspešnej spolupráce medzi rumunskými, tureckými a ukrajinskými zložkami," uviedol Daniel Horodniceanu, šéf špeciálneho útvaru pre boj s organizovaným zločinom a terorizmom (DIICOT).

 

Dodal, že balíčky drogy boli silne nasiaknuté mletou čili paprikou a zabalené v kopírovacom papieri, aby tak skomplikovali identifikáciu policajným psom. Horodniceanu uviedol, že drogy do Rumunska prišli z Ukrajiny a pochádzali pravdepodobne z Afganistanu. Polícia sa domnieva, že smerovali do Holandska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies