Rumunská polícia vyšetruje päť podozrivých zo siete pašujúcej migrantov

NETKY.SK • 22 September 2015, 18:55 • 2 min
Rumunská polícia vyšetruje päť podozrivých zo siete pašujúcej migrantov

BUKUREŠŤ - Rumunská polícia vypočúvala päť mužov podozrivých z účasti na sieti, ktorá ilegálne obchoduje s ľuďmi a pašuje ich z hranice s Moldavskom na rumunskú západnú hranicu s Maďarskom.

slovakia

left justify in out

Polícia uviedla, že podozrivými sú rumunskí a maďarskí občania vo veku 29 až 52 rokov a chytili ich v pondelok, keď na severovýchode Rumunska premiestňovali päť Afgancov a jedného Iránca z jedného auta do druhého.


Podozriví mali v pláne previezť skupinu, v ktorej sa nachádzali aj tri deti, na západnú hranicu Rumunska s Maďarskom. To je na rozdiel od Rumunska členskou krajinou schengenskej zóny, v ktorej sa cestuje bez hraničných kontrol a pasov.


Rumunská polícia informovala, že podozriví patrili do organizovanej pašeráckej siete, ktorá dostávala 1000 až 4000 eur za jednu osobu.
Troch z podozrivých zadržali a dvaja budú vyšetrovaní na slobode. Šesť žiadateľov o azyl policajti previezli do prijímacieho centra v rumunskom meste Radauti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies