Rumunská pobrežná stráž zachránila 153 migrantov v Čiernom mori, vrátane 53 detí

NETKY.SK • 13 September 2017, 10:39 • 2 min
Rumunská pobrežná stráž zachránila 153 migrantov v Čiernom mori, vrátane 53 detí

KONSTANCA - Rumunská pobrežná hliadka zachránila 153 utečencov plaviacich sa loďou cez Čierne more, ktoré sa stáva novou trasou pre migrantov na ceste do západnej Európy.

slovakia

left justify in out

Hrdzavú loď dotiahli do prístavného mesta Konstanca v stredu ráno pred úsvitom. Zástupca veliteľa rumunskej pobrežnej stráže Cristian Cicu uviedol, že pri prvom sčítaní napočítali na palube 153 ľudí vrátane 53 detí.

Neznámu loď spozorovali na mori najskôr v utorok ráno mimo teritoriálnych vôd Rumunska. Loď neskôr vydala núdzový signál a na miesto vyslali dve plavidlá pobrežnej hliadky. Vysoké vlny a vietor bránili záchranným snahám na mori, utečencov na lodi preto dotiahli do prístavu.

Počet migrantov snažiacich sa dostať z Turecka cez Čierne more do Rumunska v poslednom období narastá. Za uplynulý víkend zadržali pobrežné hliadky v Čiernom mori ďalších 217 migrantov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies