Rumunská pobrežná stráž opäť zasahovala, z Čierneho mora vytiahli 66 ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 28 November 2017, 12:55 • 2 min
Rumunská pobrežná stráž opäť zasahovala, z Čierneho mora vytiahli 66 ilegálnych migrantov

BUKUREŠŤ - Rumunská pobrežná stráž zachránila v utorok v Čiernom mori 66 migrantov vrátane detí, ktorí boli na palube tureckej lode žiadajúcej o pomoc.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP. Medzi migrantmi bolo 31 mužov, 11 žien a 24 detí, a to z Iraku, Pakistanu a Afganistanu. Do Rumunska sa pokúsili dostať ilegálne. Tureckú loď zaregistrovali v skorých ranných hodinách približne 35 kilometrov od pobrežia po tom, čo vyslala núdzový signál. Posádka lode hlásila problém s morom a čelila silnému vetru a rozbúrenému moru.

 

Pobrežná stráž vyslala na pomoc dve plavidlá, ktoré loď s migrantmi eskortovali do prístavu v meste Konstanca. Niektorým museli zdravotníci poskytnúť lekárske ošetrenie. Migrantov následne umiestnia do utečeneckých stredísk. Prípadom sa už zaoberá hraničná polícia. Migranti začali tento rok čoraz viac prúdiť do Rumunska, keďže ostatné trasy do Európy im zatvorili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona