Rumunom hrozila kontumácia 0:3, Gréci sa zachovali fér

NETKY.SK • 21 November 2013, 17:48 • 2 min
Rumunom hrozila kontumácia 0:3, Gréci sa zachovali fér

ATÉNY - Tréner gréckej futbalovej reprezentácie Fernando Santos a jej technický vedúci Takis Fyssas sa zachovali mimoriadne veľkoryso, keď po prvom barážovom zápase o postup na MS 2014 s Rumunskom (3:1) nežiadali o kontumovanie súpera výsledkom 3:0.

slovakia

left justify in out

Rumuni sa previnili voči pravidlám, keď na 23-člennej súpiske pre zápas v Grécku mali iba dvoch brankárov. Pri tejto šírke kádra pritom musí mať každý tím podľa regulí Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na súpiske spolu troch brankárov. Zranená jednotka Ciprian Tatarusanu však nemohla figurovať na zápasovom liste, čiže s dvomi brankármi Bogdanom Lobontom a Costelom Pantilimonom Rumuni jasne porušili pravidlá.

Gréci v spomínanom zápase na Štadióne Georgiosa Karaiskakisa v Pireu zvíťazili 3:1, ale do odvety v Bukurešti mohli ísť ešte vo výhodnejšej pozícii. Zachovali sa však športovo, keď sa so záležitosťou neobrátili na FIFA a nežiadali trest pre súpera. "Zachovali sme sa správne. Chceli sme si postup vybojovať na ihrisku a nie za zeleným stolom," povedal Fyssas s odstupom šiestich dní od inkriminovaného súboja. V utorňajšej odvete Gréci remizovali 1:1 a kvalifikovali sa na šampionát do Brazílie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies