Rumunke Lavricovej v Portlande zistili meldónium, hrozí jej dištanc

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 16:48 • 2 min
Rumunke Lavricovej v Portlande zistili meldónium, hrozí jej dištanc

BUKUREŠŤ - Nováčik na zozname zakázaných látok meldónium už začína miešať kartami aj vo výsledkových listinách marcových halových majstrovstiev sveta v atletike.

slovakia

left justify in out

Prvou pristihnutou je rumunská strednotratiarka Elena Mirela Lavricová, ktorá v americkom Portlande získala s krajankami bronz v štafetových pretekoch na 4x400 m.

 

Dvadsaťpäťročná účastníčka olympijských hier 2012 v Londýne vo finále bežala druhý úsek. Nepriaznivý výsledok analýzy potvrdil prezident Rumunskej atletickej federácie Sandu Ion. Lavricovej hrozí dištanc na štyri roky, rumunskému kvartetu strata medaily, ktorá by mohla pripadnúť štvrtej Nigérii. Meldónium sa v súvislosti s HMS 2016 už raz skloňovalo, keď zabránilo v účasti Ukrajinke Nataliji Lupuovej, halovej majsterky Európy na 800 z Göteborgu 2013.


Ion tvrdí, že Lavricová prestala liek vyvinutý v bývalom Sovietskom zväze užívať v decembri, teda ešte pred oficiánym uvedením medzi nedovolené prostriedky k 1. januáru 2016. Priznal, že federácia zaregistrovala jeho výskyt v listine až 7. marca, teda po prevalení medializovaného prípadu ruskej tenistky Marie Šarapovovej. "Neviem, ako dlho liek pretrváva v organizme. V tomto prípade zjavne viazne komunikácia medzi lekármi a športovcami," uviedol Sandu pre web ProSport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies