Rumuni pašovali v dodávke živé ošípané

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 13:16 • 2 min
Rumuni pašovali v dodávke živé ošípané

BRATISLAVA/MICHALOVCE - Michalovskí colníci odhalili nelegálnu prepravu živých prasiat.

slovakia

left justify in out

"Dvaja občania Rumunska sa pokúsili o prepravu 67 živých zvierat z Poľska do Rumunska bez náležitých dokladov o preprave, pričom ich prepravovali v nevhodných podmienkach, ktoré nezodpovedajú európskym smerniciam o preprave živých zvierat," uviedla hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

 

Prevážané zvieratá objavili colníci dnes v noci pri kontrole v obci Veľaty v Trebišovskom okrese. Zastavená dodávka podľa colníkov zjavne nespĺňala podmienky na prepravu živých zvierat, preto si vyžiadali od posádky aj prepravné doklady. "V nich bolo uvedené, že ide o prepravu 58 kusov živých ošípaných, pričom na doklade boli zjavne prepisované a upravované dáta," povedala Baloghová s tým, že išlo teda o falošné doklady. Tovar smeroval z poľského Krakowa do rumunského mesta Mures. Colníci prípad odovzdali Štátnej veterinárnej a potravinovej správe, ktorá rozhodla o vrátení zvierat. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona