Rummenigge žiada viac peňazí pre I. bundesligu

NETKY.SK • 4 September 2015, 19:06 • 2 min
Rummenigge žiada viac peňazí pre I. bundesligu

MNÍCHOV - Predseda bavorského futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge žiada viac peňazí za vysielacie práva na nemeckú najvyššiu súťaž.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti platia televízne spoločnosti za priame prenosy 500 miliónov eur ročne, no Rummenigge by chcel sumu aspoň zdvojnásobiť. Niekdajší reprezentačný útočník sa totiž obáva straty konkurencieschopnosti domácich mužstiev v Európe. "Anglické tímy majú vďaka televíznym kontraktom podstatne väčšie zdroje a to môže spustiť cunami na prestupovom trhu," povedal 59-ročný funkcionár.


Premier League zinkasuje od televíznych spoločností počas rokov 2016 až 2019 dovedna 5,136 miliárd libier (7,016 miliardy eur). Tímy z Britských ostrovov podľa BBC minuli v ostatnom prestupovom období za posily 890 miliónov libier (1, 215 miliardy eur), zatiaľ čo tie nemecké len 290 miliónov (396,1 milióna eur). "Rozpočty klubov v Premier League sa za posledné obdobie strojnásobili, ale Angličania budú musieť čeliť faktu, že domáci talentovaní hráči budú dostávať menej príležitostí na úkor drahých zahraničných posíl, čo je dôvod prečo reprezentácia Albionu nedosahuje úspechy na medzinárodnom poli," upozornil na druhú stránku mince Rummenigge.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies