Rummenigge vyjadril Beckenbauerovi podporu pri vyšetrovaní kupovania hlasov

NETKY.SK • 12 November 2015, 10:00 • 2 min
Rummenigge vyjadril Beckenbauerovi podporu pri vyšetrovaní kupovania hlasov

MNÍCHOV - V čase silnejúceho tlaku v súvislosti s vyšetrovaním pridelenia futbalových MS 2006 Nemecku vyjadril šéf exekutívy Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge podporu predsedovi organizačného výboru vtedajšieho šampionátu Franzovi Benckenbauerovi.

slovakia

left justify in out

"Cisár Franz" údajne vedel o prevode 6,7 milióna eur na účet Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). V nemeckej tlači sa navyše prevalili informácie o jeho dohode s iným bývalým členom exekutívy FIFA Jackom Warnerom, ktorý podľa amerických vyšetrovateľov hral kľúčovú rolu pri rozsiahlych podvodoch v afére okolo údajného kupovania hlasov na podporu kandidatúry.
"Ak je priateľ v núdzi, ako teraz Franz, človek musí byť pripravený mu pomôcť. Rovnako ako celý klub Bayern Mníchov stojíme na jeho strane," cituje portál fourfourtwo.com Rummenigge slová. Süddeutsche Zeitung a Bild tvrdia, že Beckenbauerov podpis je na predbežnej dohode s Warnerom o preferenciách pri hlasovaní. Spísaná vraj bola štyri dni pred výberom dejiska, v ktorom Nemecko v roku 2000 zdolalo Juhoafrickú republiku. Nemci v nej Warnerovi sľúbili rôzne benefity vrátane prípravných zápasov a vstupeniek.


Prevod 6,7 milióna eur na účet FIFA vyšetruje frankfurtská prokuratúra. Záležitosť proti Wolfgangovi Niersbachovi, ktorý odstúpil z funkcie prezidenta Nemeckého zväzu (DFB), bývalému prezidentovi tejto inštitúcie Theovi Zwanzigerovi a niekdajšiemu generálnemu sekretárovi zväzu Horstovi R. Schmidtovi vedie ako "závažný prípad daňového úniku". Agenti minulý týždeň prehľadali okrem sídla zväzu aj obydlia spomenutej trojice a zabavili dokumenty. Úrad prokuratúry vo Frankfurte nad Mohanom však vtedy potvrdil, že Beckenbauer nepodlieha vyšetrovaniu, nakoľko nemal nič spoločné s podaním daňového priznania. Jeho vynechanie z kauzy vraj nesúvisí s tým, že dlhodobo žije v Rakúsku.


Futbalový "cisár Franz", majster sveta z pozície hráča (1974) aj trénera (1990) sám priznal, že posielať peniaze finančnej komisii FIFA bola chyba. Vraj mali zabezpečiť od FIFA finančný grant pre organizačný výbor MS 2006 vo výške 230 miliónov eur. "Chápem, že DFB má záujem na objasnení celej záležitosti, ale malo by sa citlivejšie zaobchádzať s osobnosťou, ako je Franz. DFB mu dlhuje veľa. Vyhral pre Nemecko viacero svetových šampionátov. Mojím úprimným želaním je to, aby bola verejnosť citlivejšia voči Franzovi Beckenbauerovi," doplnil Karl-Heinz Rummenigge.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies