Rummenigge predznamenal zánik Pohára konfederácií FIFA

NETKY.SK • 3 August 2016, 13:16 • 2 min
Rummenigge predznamenal zánik Pohára konfederácií FIFA

BERLÍN - Šéf nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge predznamenal zánik Pohára konfederácií FIFA po roku 2017. Podujatie pre vybrané reprezentácie podľa regionálnej príslušnosti sa koná vždy v roku pred majstrovstvami sveta v organizujúcej krajine aj ako generálka infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

"Podľa mojich informácií bude Pohár konfederácií 2017 v Rusku posledným takýmto podujatím," citoval Rummeniggeho napríklad Spiegel. Budúcoročný turnaj sa uskutoční 17. júna - 2. júla. Okrem Nemecka budú štartovať aj Rusko, Austrália, Čile, Mexiko, Nový Zéland, Portugalsko a víťaz Afrického pohára národov 2017.

Rummenigge je zároveň predsedom Európskej asociácie klubov (ECA) a táto organizácia pri obhajovaní záujmov svojich členov pravidelne kriticky poukazuje na prílišné vyťaženie špičkových hráčov. Nemecko ako úradujúci majster sveta zrejme nevyšle na Pohár konfederácií 2017 absolútne najkvalitnejší tím. "Tento rok sme mali majstrovstvá Európy, v budúcom nás čaká Pohár konfederácií v podstate bez reálnej hodnoty, o ďalší rok svetový šampionát... Dúfam, že pri zostavovaní kádra nájdeme vyváženosť. Budeme o tom diskutovať na pôde národného zväzu DFB a predovšetkým s trénerom reprezentácie Joachimom Löwom," skonštatoval šesťdesiatnik Rummenigge.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies