Rukojemnícka dráma vo Freiburgu skončila: Špeciálne jednotky zatkli hlavného aktéra

NETKY.SK • 25 Október 2013, 11:11 • 2 min
Rukojemnícka dráma vo Freiburgu skončila: Špeciálne jednotky zatkli hlavného aktéra

FREIBURG - Rukojemnícka dráma v nemeckom Freiburgu sa skončila - špeciálne policajné jednotky vtrhli dnes ráno do priestorov reštaurácie a zatkli 36-ročného muža, ktorý tam od noci zadržiaval zhruba 12 ľudí. Podľa agentúry DPA to potvrdila nemecká polícia.

slovakia

left justify in out

"Priestory reštaurácie sú vyprázdnené," uviedla policajná hovorkyňa. Doposiaľ nebolo známe, či pri zásahu utrpel niekto zranenia. Rukojemníci sú pod ochranou polície a poskytne sa im potrebná psychologická starostlivosť, dodala.

Ešte pred zásahom opustil budovu jeden muž, ktorého následne podrobili výsluchu. Polícia spočiatku vychádzala z toho, že 36-ročný páchateľ kurdského pôvodu zadržiava osoby - svojich príbuzných a známych - násilím. Správal sa nepríčetne, bol hlučný a agresívny, citovala agentúra DPA. Bezprostredne pred zásahom však úrady uviedli, že rukojemníci sú v skutočnosti podporovateľmi páchateľa. Čo konkrétne chcel svojím počínaním dosiahnuť, nebolo bezprostredne jasné.

Páchateľ mal v minulosti problémy so zákonom pre nedovolené ozbrojovanie a drogové delikty. Vo štvrtok bol predvolaný pred súd, ale neprišiel. Namiesto toho niekoľkokrát emotívne telefonoval na políciu, kde oznámil, že je pripravený na všetko. Podľa polície mal podozrivý vo štvrtok predstúpiť pred súd v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies