Rukojemnícka dráma vo Freiburgu pokračuje, polícia nezatkla páchateľa

NETKY.SK • 25 Október 2013, 09:34 • 2 min
Rukojemnícka dráma vo Freiburgu pokračuje, polícia nezatkla páchateľa

FREIBURG - Rukojemnícka dráma v nemeckom Freiburgu pretrváva. Príslušníci špeciálnych síl vyviedli dnes v ranných hodinách z miestnej reštaurácie podľa svedkov jedného muža v putách. Polícia však potvrdila, že nešlo o páchateľa, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Putá mužovi nasadili len z prezieravosti a nešlo o zatknutie, uviedla polícia. V súčasnosti je pod ochranou úradov a podrobujú ho vypočúvaniu. Polícia vychádza z toho, že mohol páchateľovi pomáhať. Tridsaťšesťročný muž už niekoľko hodín zadržiava zhruba 12 rukojemníkov - príbuzných a známych - v priestoroch svojej reštaurácie vo Freiburgu. Podľa agentúry AP ide o muža kurdského pôvodu. Policajný hovorca ešte v noci nadnes nemohol jednoznačne vylúčiť možnosť, že sa rukojemníci s páchateľom v priestoroch reštaurácie nachádzajú dobrovoľne.

Polícia sa domnievala, že podozrivý je ozbrojený a nebezpečný. Údajne mal k dispozícii výbušniny a vyhrážal sa, že sa vyhodí do vzduchu.

Pravdepodobný únosca mal v minulosti problémy so zákonom pre nedovolené ozbrojovanie a drogové delikty. Vo štvrtok bol predvolaný pred súd, ale neprišiel. Namiesto toho niekoľkokrát emotívne telefonoval na políciu, kde oznámil, že je pripravený na všetko. Podľa polície mal podozrivý vo štvrtok predstúpiť pred súd v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies