Rukojemnícka dráma v Nemecku. Polícii sa podarilo zatknúť útočníka

NETKY.SK • 22 September 2021, 06:26 • 2 min
Rukojemnícka dráma v Nemecku. Polícii sa podarilo zatknúť útočníka

MNÍCHOV - Incidentu mala predchádzať hádka medzi pasažiermi v autobuse smerujúceho do Srbska.

slovakia

left justify in out

Polícia v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko v utorok večer zadržala muža, ktorý mal v autobuse na diaľnici zadržiavať rukojemníkov. Informovala o tom v agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu. Bližšie informácie nateraz odmietla poskytnúť. Incident sa odohral na úseku diaľnice A9 medzi mestami Hilpoltstein a Greding, ktorý musela polícia uzavrieť v oboch smeroch. 

 

Udalosti predchádzala hádka v srbskom autobuse, ktorý smeroval cez Nemecko do tejto balkánskej krajiny. Spor prerástol do fyzickej potýčky medzi niekoľkými pasažiermi, počas ktorej utrpeli ľahšie zranenia dve osoby, a následne do údajnej rukojemníckej drámy.

 

Prvé správy hovorili o tom, že ozbrojený muž zadržal v autobuse troch vodičov. Polícia však neskôr uviedla, že vôbec nie je jasné, či išlo skutočne o rukojemnícku drámu, ani či mal muž pri sebe zbraň, ako to sám tvrdil. Vyhrážal sa pritom, že zabije všetkých ľudí v autobuse.

 

Vozidlo zastalo v odstavnom pruhu a všetci pasažieri, okrem uvedeného muža a troch vodičov, z vozidla vystúpili. Na mieste boli desiatky policajtov, ktorým asistoval i vrtuľník.

 

Po dlhšom čase z autobusu vystúpili aj spomínaní vodiči a špeciálna zásahová jednotka (SEK) okolo 21:30 hodine uskutočnila operáciu, počas ktorej odpálila viacero zábleskových granátov a podozrivého muža zadržala. Pri zatýkaní nekládol žiaden odpor. Podľa polície išlo o 30-ročného Srba.

 

Pri počiatočnej prehliadke páchateľa ani autobusu sa žiadna zbraň nenašla. Vyšetrovatelia zatiaľ neuviedli, čo bolo predmetom sporu, ktorý celú konfrontáciu, trvajúcu niekoľko hodín, vyvolal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies