Rukojemnícka dráma v Nemecku: Ozbrojený muž prepustil jedného zadržaného

NETKY.SK • 19 August 2013, 15:31 • 2 min
Rukojemnícka dráma v Nemecku: Ozbrojený muž prepustil jedného zadržaného

INGOLSTADT - Ozbrojený muž, ktorý dnes v budove radnice v bavorskom meste Ingolstadt zajal troch rukojemníkov, prepustil jedného zo zadržiavaných. Podľa miestnych novín Donau Kurier ide o Seppa Misslbecka, námestníka primátora. Podrobnosti o ďalších dvoch rukojemníkoch, údajne recepčnom a ďalšom zamestnancovi radnice, nie sú známe.

slovakia

left justify in out

Muž ozbrojený pištoľou vstúpil do budovy radnice krátko pred 09.00 h a na druhom poschodí zajal rukojemníkov. Polícia s ním bola v telefonickom kontakte a v súčasnosti sa pokúša rukojemnícku drámu ukončiť bez krviprelievania. Ozbrojenec doposiaľ nekládol žiadne podmienky, informovala agentúra DPA.

Dvadsaťtriročný muž bol v júli odsúdený na jeden rok a osem mesiacov podmienečne za sledovanie 25-ročnej zamestnankyne radnice. Podľa miestnych novín Donau Kurier pravdepodobne ušiel z psychiatrickej kliniky. 

Na dnešné popoludnie mala v meste naplánované predvolebné vystúpenie nemecká kancelárka Angela Merkelová, podujatie však po vypuknutí rukojemníckej drámy zrušila. Doposiaľ nebolo jasné, či je incident spojený s jej návštevou.

Bavorský premiér Horst Seehofer uviedol, že bezpečnosť rukojemníkov je "absolútnou prioritou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies